Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Вибух на Каховській ГЕС зафіксували у Румунії: про що це свідчить

Вночі 6 червня на Каховській ГЕС стався потужний вибух. Потрощена гребля. Затоплені 80 населених пунктів. Росіяни звинуватили Україну у цьому злочині. Але факти свідчать про інше.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, вибух на Каховській ГЕС зафіксував магнітометр у Бухаресті (Румунія). Для України та партнерів — це ще одне ймовірне підтвердження того, що руйнація греблі сталася внаслідок вибуху всередині, а не через обстріли ззовні.

Відповідні графіки опублікував незалежний дослідник, фізик Річард Кордаро у своєму Twitter.

“Вибух дамби у Новій Каховці виявлено на магнітометрі в Бухаресті, Румунії з похибкою +/- 5 хв”, – написав він.

Річард Кордаро зауважив, що основний вибух не був єдиним. Перед тим як підірвати дамбу, магнітометр зафіксував кілька “тестових” спроб.

“Я вважаю, що на греблі потрібно було провести кілька підготовчих вибухів перед тим, як здійснити основний вибух. Ось те, що привернуло мою увагу, — серія синхронізованих вибухів за кілька годин раніше”, – додав фізик.

Магнітометри показують вибухи тому, що акустичні хвилі чи удари рухаються вгору від вибуху та проникають в іоносферу. Там вони запускають магнетоакустичні хвилі, які обурюють наше геомагнітне поле. Ці зміни й фіксують наземні магнітометри.

Раніше Інформатор писав про те, що криворіжців закликали не набирати велику кількість води вдома, та про те, які може мати наслідки підрив росіянами Каховської ГЕС. 

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору