Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Де отримати безкоштовне житло мешканцям, які евакуювалися із зон затоплення

Підрив росіянами Каховської ГЕС 6 червня призвів до затоплення майже 60 населених пунктів Херсонщини та прикордонних територій. Люди вимушені кидати залиті водою домівки та евакуюватися у більш безпечні місця. А там одразу постає питання: “Де жити?”.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Мінреінтеграції, мешканці Херсонської області, які вимушено евакуюються з населених пунктів через загрозу затоплення, можуть знайти житло у безпечних районах країни, скориставшись програмою «Прихисток».

Оголошення про надання прихистку розміщують безпосередньо власники житла. Тому кожен переселенець може знайти тимчасове безкоштовне житло у будь-якому регіоні України на кілька днів чи на довший період.

За умовами програми ті, хто надав прихисток, отримають компенсацію від держави на сплату комунальних послуг.

Щоб  побачити пропозиції вільного житла, достатньо зареєструватися на сайті «Прихисток»  і за допомогою системи фільтрів підібрати помешкання, а після обрання потрібного варіанту – зв’язатися з власником.

Далі можна вибрати та визначитися, чи підійде вам дана пропозиція, й вирушати до місця свого тимчасового проживання.

Раніше Інформатор писав про те, що у Кривому Розі ВПО можуть отримати грошову допомогу з Норвегії, та про те, як ВПО у Кривому Розі можуть отримати субсидію.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору