Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Режим жорсткої економії: де у Кривому Розі знаходяться колонки з питною водою

30% населення Кривого Рогу споживають воду з Карачунівського водосховища. Решта 70% – з Каховського водосховища через водосховище Південне. У зв’язку із руйнуванням військами рф Каховської ГЕС воно зовсім не наповнюється водою.  КП “Кривбасводоканал” користується зараз резервами, зробленими заздалегідь.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу підприємства, поки військова адміністрація міста разом з державою реалізують проєкти з облаштування альтернативних джерел наповнення Південного водосховища, місто переходить в режим суворої економії води.

Заходи, спрямовані на жорстку економію води:
1) Скорочення споживання технічної та питної води промисловими підприємствами, середнім та малим бізнесом (дякуємо за свідомість!);
2) Обмеження подачі води для поливу городів і садибних ділянок;
3) Припинення підключення садових товариств до мереж водопостачання (на павзі виготовлення відповідної технічної документації) до скасування надзвичайного режиму;
4) Обмеження подачі води для автомийок, які заживлені від Південного водосховища;
5) Загальне зменшення споживання води з Південного водосховища та зниження тиску води до мінімальних позначок в період з 22:00 до 5:00. Тож не треба запитувати «коли відновиться нормальний тиск» тощо. Ми разом живемо в однакових реаліях, будьмо солідарними!

Заходи, спрямовані на забезпечення мешканців міста питною водою:
1) Організація доставки питної води в автоцистернах і спеціалізованих діжках у віддалені райони й селища за умови тривалої відсутності води;
2) Для мешканців багатоповерхівок запроваджуємо наступну схему співпраці: про повну відсутність води на верхніх поверхах (цівочка – це вода Є!) з 8:00 до 20:00 повідомляєте Кол-центру Кривбасводоканалу.

Телефоном за номерами: (056) 499-15-75, 067-659-15-75, 066-499-15-75, або пишете на вайбер Кол-центру за номером 067-674-75-49. Оператори акумулюють інформацію й передають її до районних цехів. Фахівці виявляють оптимальні місця для встановлення тимчасових водорозбірних колонок. Таким чином мешканці верхніх поверхів матимуть змогу спуститися й набрати питної води у дворі.

За посиланням є інтерактивна мапа з вже встановленими водорозбірними колонками. Відразу акцентуємо на тому, що це тимчасові споруди, що мають тендітну конструкцію. Кожен зламаний вентиль під час бійки в черзі за водою – мінус часу дорогоцінних робочих рук районної бригади. Мапа буде оновлюватися в режимі онлайн.

 Інтерактивна мапа виглядає так

 Інтерактивна мапа виглядає так

Щодо водовідведення. Каналізація «любить» велику кількість води. Таким чином стоки краще промиваються й легше очищуються. В умовах жорсткої економії передбачувано збільшиться кількість засмічень і навантаження на багатостраждальну систему водовідведення. З огляду на це ВИМАГАЄМО змивати в каналізацію виключно продукти життєдіяльності людини! Ганчір’я, вологі серветки, целофан, залишки їжі, наповнювачі для лотків тварин, медикаменти тощо – повинні бути на смітнику!

Раніше Інформатор повідомляв, що у Кривому Розі побудують новий магістральний водогін та про те, які ціни на воду у супермаркетах Кривого Рогу.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору