Кривий Ріг До сайту

У Кривому Розі викрили чотирьох колаборантів, серед яких держслужбовець

У Кривому Розі чотири місцеві мешканці займали стійку антиукраїнську позицію. Свої погляди вони висловлювали в інтернеті. Колаборантів затримали. 

Реклама

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на посиланням на СБУ у Кривому Розі.

Стало відомо, що колишній працівник однієї з державних установ Кривого Рогу підтримував тісні зв’язки з колишніми армійськими товаришами, громадянами рф. Їхні антиукраїнські погляди він підхоплював з бесід з ними та розміщував через особистий акаунт в соціальних мережах. Це були пости з публічними закликами до підтримки рішень та дій держави-агресора, збройних формувань і невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окупованій території України.

Реклама

Ще один криворіжець дотримувався стійкої антиукраїнської позиції та просував деструктивний контент через власний акаунт у соцмережах. Він регулярно розміщував антиукраїнські пости. Чоловік не визнавав перейменування українських міст, дотримуючись виключно радянських норм.

Також, встановлений криворізький держслужбовець, який займався антиукраїнською агітацією в інтернет-просторі. Деструктивні меседжі чоловік отримував у проросійських групах, і розповсюджував їх на особистій сторінці у соціальній мережі.

Крім того, місцевий мешканець з активною проросійською позицією теж поширював прокремлівські наративи в інтернет-просторі. Насичений неправдивою інформацією з пропагандистських каналів, чоловік на особистій сторінці у соцмережі схвалював дії путінського режиму. Він виправдовував збройну агресію рф проти України і публікував заклики до знищення «фашистів в Україні».

Реклама

Співробітники СБУ встановили колаборантів та припинили ворожу агітацію.

У ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили мобільні телефони, які вони використовували у протиправній діяльності.

Докази злочинної діяльності

Реклама

У Кривому Розі затримали чотирьох колаборантів

Співробітники СБУ встановили колаборантів та припинили ворожу агітацію.

Всім російським прихильникам повідомлено про підозру

Наразі, в рамках розпочатих кримінальних проваджень всім російським прихильникам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність.

Раніше Інформатор писав про те, що двоє криворіжців пропонували скоритися росії. Також повідомлялося про те, що у Дніпропетровській області викрили колаборанта та що викрили прихильників «руського миру».

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Реклама

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова