Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Кривому Розі викрили чотирьох колаборантів, серед яких держслужбовець

У Кривому Розі чотири місцеві мешканці займали стійку антиукраїнську позицію. Свої погляди вони висловлювали в інтернеті. Колаборантів затримали. 

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на посиланням на СБУ у Кривому Розі.

Стало відомо, що колишній працівник однієї з державних установ Кривого Рогу підтримував тісні зв’язки з колишніми армійськими товаришами, громадянами рф. Їхні антиукраїнські погляди він підхоплював з бесід з ними та розміщував через особистий акаунт в соціальних мережах. Це були пости з публічними закликами до підтримки рішень та дій держави-агресора, збройних формувань і невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окупованій території України.

Ще один криворіжець дотримувався стійкої антиукраїнської позиції та просував деструктивний контент через власний акаунт у соцмережах. Він регулярно розміщував антиукраїнські пости. Чоловік не визнавав перейменування українських міст, дотримуючись виключно радянських норм.

Також, встановлений криворізький держслужбовець, який займався антиукраїнською агітацією в інтернет-просторі. Деструктивні меседжі чоловік отримував у проросійських групах, і розповсюджував їх на особистій сторінці у соціальній мережі.

Крім того, місцевий мешканець з активною проросійською позицією теж поширював прокремлівські наративи в інтернет-просторі. Насичений неправдивою інформацією з пропагандистських каналів, чоловік на особистій сторінці у соцмережі схвалював дії путінського режиму. Він виправдовував збройну агресію рф проти України і публікував заклики до знищення «фашистів в Україні».

Співробітники СБУ встановили колаборантів та припинили ворожу агітацію.

У ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили мобільні телефони, які вони використовували у протиправній діяльності.

Докази злочинної діяльностіДокази злочинної діяльності

У Кривому Розі затримали чотирьох колаборантів

У Кривому Розі затримали чотирьох колаборантів

Співробітники СБУ встановили колаборантів та припинили ворожу агітацію.

Співробітники СБУ встановили колаборантів та припинили ворожу агітацію.

Всім російським прихильникам повідомлено про підозру

Всім російським прихильникам повідомлено про підозру

Наразі, в рамках розпочатих кримінальних проваджень всім російським прихильникам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність.

Раніше Інформатор писав про те, що двоє криворіжців пропонували скоритися росії. Також повідомлялося про те, що у Дніпропетровській області викрили колаборанта та що викрили прихильників «руського миру».

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору