Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Колаборанти серед нас: криворіжці закликали скоритися росії

У Кривому Розі викрили двох прихильників “руського миру”. Обидва чоловіки, які працюють на підприємствах міста підтримували дії кремля у соцмережах. А от працівник одного з промислових гігантів регіону взагалі закликав скоритися “великій росії”.

Повідомляє Інформатор з посиланням на СБУ.

Співробітники СБУ викрили та заблокували діяльність ворожих агітаторів.

Так, мешканець Кривого Рогу – фахівець у сфері енергозабезпечення займався антиукраїнською агітацією в інтернеті. Постійне спілкування з товаришами по військовій службі у радянські часи, громадянами рф, посилювало його проросійську позицію. Деструктивний контент він отримував у групах рашиської направленості, і розповсюджував їх на власній сторінці у соціальній мережі. Він заперечував збройну агресію рф проти України, підтримував курс політичного керівництва держави-агресора і глорифікував дії ворожої армії.

Ще один криворіжець, працівник промислового підприємства, захоплювався путінським режимом і просував антиукраїнські наративи. Через особистий акаунт в одній із соціальних мереж він підтримував військову агресію рф проти України і проведення ворогом так званої «спеціальної воєнної операції». Пости доповнював власними коментарями, де закликав скоритися «великій росії» і позбавитись «укронацистів» при владі.

Наразі, двом російським прихильникам повідомлено про підозру за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Раніше ми розповідали, що у Кривому Розі затримали колаборантку. Писали, що у Дніпропетровській області судитимуть колаборантів та що у Дніпропетровській області викрили колаборанта та що викрили прихильників «руського миру».

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору