Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області викрили прихильників «руського миру»

У місті Дніпро викрили прихильників «руського миру». Двоє чоловіків та жінка у соцмережах підтримували окупантів у соцмережах. Злочинців затримали та повідомили про підозру.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на поліцію Дніпропетровської області.

На власній сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі вони розміщували антиукраїнські дописи з фотографіями, які містять символи комуністичного режиму. Відповідно до закону, публічне поширення такої символіки в Україні заборонено.

Слідчі повідомили правопорушникам про підозру за ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів). Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, що у Павлограді виявили мешканців, які підтримують дії кремля. Писали також, що у Дніпропетровській області співробітник ВПК та освітянка агітували за “руський мир” та що колаборанти агітували за “руський мир”.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Глубінок

 

 

Нагору