Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області співробітник ВПК та освітянка агітували за “руський мир”

Пори регулярні ракетні обстріли, руйнування, загибель людей та інші нелюдські злочини росії, у Дніпропетровській області знаходяться ті, хто підтримує країну агресора. Через інтернет та у спілкуванні з іншими людьми вони агітують за “руський мир” та негативно висловлюються про українську владу. Діяльність колаборантів блокує СБУ.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на СБУ у Дніпропетровській області, колишній працівник одного з підприємств оборонно-промислового комплексу був активним прихильником військового вторгнення рф в Україну. Він не приховував своє захоплення політичним керівництвом країни агресора, і через особистий акаунт у соцмережі розповсюджував деструктивний контент антиукраїнської направленості. Пости з підтримкою окупації рашистами українських територій розміщувались ним на власній сторінці та доповнювались особистими коментарями.
Ще одна місцева мешканка – співробітниця державної організації у сфері освіти, теж розповсюджувала в інтернеті деструктивні меседжі. Антиукраїнські наративи переважно стосувалися підтримки лідерів країни-ворога, критики військової допомоги Україні західними державами та невизнання окупації українських територій. Контент розповсюджувався через особистий акаунт у соцмережі, і супроводжувався її власними коментарями.
Співробітники СБУ викрили антиукраїнських пропагандистів і припинили ворожу агітацію.

Співробітники СБУ викрили антиукраїнських пропагандистів і припинили ворожу агітацію.

Співробітники СБУ викрили антиукраїнських пропагандистів і припинили ворожу агітацію.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували у протиправній діяльності.
Наразі в рамках кримінальних проваджень обом затриманим повідомлено про підозру за колабораційну діяльність за ст. 111-1 Кримінального кодексу України.
Перевіряється інформація щодо можливої співпраці ворожих пропагандистів зі спецслужбами країни-агресора та зв’язків з іншими прибічниками військової агресії.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області колаборанти агітували за “руський мир”

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору