Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

“Дякував путіну за початок війни”: у Дніпропетровській області викрили колаборанта

СБУ на Дніпропетровщині викрила колаборанта, який закликав до захоплення державної влади в Україні. Мешканець Дніпра мав антиукраїнські погляди і в особистому оточенні критикував чинну українську владу. Після початку повномасштабного вторгнення рф він активізував діяльність у соцмережі та постійно викладав проросійські наративи.

Повідомляє Інформатор з посиланням на СБУ у Дніпропетровській області.

Колаборант закликав «брати до рук зброю і зносити злочинну діючу владу – спочатку злодіїв у Верховній раді, а потім місцевих нацистів». Ворожий поплічник у власних висловлюваннях дякував путіну за початок війни в Україні, і закликав українців «вступати до народно-визвольної спільноти України та силовим шляхом приєднуватися до росії».

Призначена лінгвістична експертиза підтвердила наявність публічних закликів до насильницької зміни та повалення конституційного ладу в країні.

Співробітники СБУ блокували діяльність пропагандиста та припинили ворожу агітацію.

Правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільний телефон, які він використовував у протиправній діяльності.

Наразі, в рамках розпочатого кримінального провадження російському прихильнику повідомлено про підозру за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Співробітники СБУ перевірили комп’ютерну техніку колаборанта

Проросійські пости у соцмережі

Вигадана антиукраїнська мапа

Раніше ми розповідали, що у Кривому Розі колаборанти закликали знищувати українців. Писали, що криворожанка через соцмережі підтримувала дії країни-агресора та що у Дніпропетровській області колаборанти агітували за «руський мир».

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору