Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Лікування безпліддя в Україні стане безкоштовним

Населення України скорочується щороку. І причина не тільки у небажанні сімейних пар мати дітей. Багато з них хотіло б, але не може через стан здоров’я. А лікування безпліддя наразі дуже коштовне. Допомогти у розв’язанні цієї проблеми взялися у Міністерстві охорони здоров’я України.

Як повідомляє Інформатор, Міністерство охорони здоров’я вперше  впроваджує фінансування лікування безпліддя за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення. Тобто для громадян воно буде безкоштовним.

Ця Програма на 2024 рік покриває новий пакет послуг «Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення у пробірці)”.

Направлення жінок для проведення першого курсу лікування  бюджетним коштом проводитимуться виключно за медичними показами.

За кожну надану таку послугу лікарня отримає 60 324 гривень.

За словами заступника міністра охорони здоров’я України Сергія Дуброва, дане рішення подарує країні більше ніж 10 тисяч маленьких українців щороку.

Раніше Інформатор писав про те, чи повинен сімейний лікар надавати пацієнтам особистий телефон та відповідати на дзвінки. Також повідомлялося про те, які медичні послуги в умовах амбулаторій, надаються безкоштовно.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору