Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

До переліку «Доступних ліків» включили ще 32 препарати: від яких захворювань

32 нові препарати включили до переліку «Доступних ліків». Вони – для лікування хронічних захворювань нижніх дихальних шляхів, у тому числі бронхіальної астми. Відтепер їх відпускають безкоштовно або з суттєвою знижкою.

Про це розповіла заступниця  директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА Тетяна Квітницька, – передає Інформатор.

«Перелік «Доступних ліків» розширився препаратами для лікування хронічних хвороб нижніх дихальних шляхів та, зокрема, бронхіальної астми. Щоб отримати медикаменти безоплатно або зі знижкою, потрібно звернутися до сімейного лікаря і взяти електронний рецепт», – каже Тетяна Квітницька.

З рецептом слід прийти до аптеки, яка бере участь у програмі реімбурсації. Впізнати їх можна за наліпкою «Доступні ліки», або знайти за допомогою електронної карти. На Дніпропетровщині таких аптек більш ніж 1,2 тис.

Загалом у програмі «Доступні ліки» – 462 лікарські засоби, з них 142 – безкоштовні. Це препарати від серцево-судинних хвороб, цукрового і нецукрового діабету, розладів психіки та поведінки, епілепсії, бронхіальної астми. А ще – для профілактики інфаркту та інсульту. Нещодавно до переліку додали ліки для пацієнтів з хронічним обструктивним захворюванням легень та хворобою Паркінсона.

У 2022 році медики Дніпропетровщини виписали понад 1,5 млн електронних рецептів за програмою «Доступні ліки». За більш ніж 1,2 млн з них аптеки видали медикаменти.

Раніше ми писали, які ліки можна отримати безкоштовно. Телефони криворізьких амбулаторій.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору