Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Різдвяна пісна страва: готуємо креплики з оселедцем

Крепликами називають маленькі пісні різдвяні вареники. Класична начинка для них – оселедець, але можна використовувати і будь-які інші варіанти начинки. Також креплики роблять солодкі – з маком.

Креплики, відомі ще під назвою краплики, народилися на заході України, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Вода – 0.5 склянки
  • Цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
  • Оселедець, філе – 200 г
  • Олія – за смаком
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

Очистіть і дрібно наріжте цибулю.

Розігрійте сковороду з помірною кількістю олії і обсмажте цибулю до прозорсті, 3-4 хвилини.

Оселедець звільніть від шкірки й кісточок. Дрібно наріжте.

Змішайте цибулю з оселедцем в окремій мисці.

Намагайтеся уникнути попадання в суміш зайвої кількості олії.

Просійте борошно в окрему миску. Додайте трохи солі.

Зробіть виямку в центрі борошняної купки. Налийте в неї воду кімнатної температури. Замісіть руками еластичне слухняне тісто.

Скачайте з тіста ковбаску завтовшки приблизно 2 см й наріжте ковбаску шматочками по 1-1,5 см. Креплики не роблять великими.

Розпластайте кожен кружечок. Викладіть по центру трохи начинки з оселедцем й закріпіть кружечок так, як закріпляєте пельмені.

Викладайте готові креплики на дошку, присипану борошном.

Відваріть креплики у підсоленій киплячій воді впродовж 5-7 хвилин.

Раніше ми розповідали, як приготувати український холодець. Писали, як приготувати кутю на Різдво та бісквітний святковий рулет.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

 

 

 

Нагору