Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Різдвяне поліно: готуємо бісквітний святковий рулет

У деяких європейських країнах на Різдво готують неймовірно смачний десерт, який має дуже цікаву історію та символіку. Основа різдвяного поліна – бісквітний корж, який змащують кремом, загортають у рулет та надають йому вигляду поліна. Бісквітний рулет втілює незгоріле поліно із святкового вогнища.

Спалення “різдвяного поліна” – це історія одного із звичаїв, який був обов’язковим різдвяним ритуалом у багатьох народів Європи, – розповідає Інформатор.

Інгредієнти:

Для бісквіта

  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Цукор – 100 г
  • Цукор ванільний – 10 г
  • Борошно пшеничне – 30 г
  • Какао-порошок – 30 г
  • Розпушувач – 0.3 ч. л.
  • Сіль – 0.25 ч. л.

Для крему

  • Цукрова пудра – 30 г
  • Вершки 30% – 150 г
  • Цукор ванільний – 0.5 г

Для ганаша

  • Шоколад – 120 г
  • Масло вершкове 73% – 70 г
  • Вершки 30% – 70 г

Спосіб приготування:

Білки збийте у пишну піну, додайте 50 г цукру та збивайте до стійких піків. У жовтки додайте 50 г цукру, ванільний цукор і збивайте, поки маса не посвітлішає та не стане об’ємною.

У збиті жовтки просійте борошно разом із какао та розпушувачем. Перемішайте до однорідної маси. Поступово додавайте збиті білки, акуратно перемішуючи.

Форму для випікання 38×25 змастіть олією, вистеліть пергаментним папером і вилийте в неї тісто. Розрівняйте та випікайте 10-12 хвилин при температурі 180°C.

Рушник посипте цукровою пудрою та перекладіть на нього бісквіт. Пергамент видаліть і бісквіт теж посипте цукровою пудрою. За допомогою рушника згорніть тісто в рулет і залиште остигати, приблизно на 20-30 хвилин.

За цей час приготуйте ганаш. Шоколад поламайте на шматочки, покладіть до них масло та розтопіть у мікрохвильовці чи на водяній бані. Додайте вершки, перемішайте і залиште охолоджуватись.

Для крему вершки збийте з цукровою пудрою та ванільним цукром до стійкої піни. Розгорніть рулет, викладіть на нього крем, розрівняйте та знову скрутіть у рулет.

Рулет розріжте навскіс на більшу та меншу частини, меншу прикладіть до більшої (дивіться, як це зробити, у відео вище). Ганаш перед нанесенням ще раз збийте та змастіть ним частини рулету. Виделкою нанесіть візерунок, який імітує кору дерева.

Прикрасьте будь-якими ягодами та гілочками розмарину. Смачного!

Раніше ми розповідали, як приготувати смачне італійське печиво. Писали, як приготувати каву з мускатним горіхом та апельсином та  смачний майонезний салат.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

Нагору