Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Святкові ігри для дітей: як провести весело новорічні свята

Плануючи новорічне свято, потрібно приготувати новорічні ігри для дітей. Тоді свято дійсно вийде незабутнім і веселим, а діти не будуть нудьгувати. Пропонуємо добірку розваг для всіх вікових категорій – від старшої групи садочка до випускних класів школи.

А якщо у виконанні завдань візьмуть участь і батьки – таке свято діти запам’ятають на все життя! – радить Інформатор.

Новорічні ігри та конкурси для дітей:

Гра «Частини тіла»

Ведучий сидить в середині кола, інші гравці сидять навколо нього. Ведучий говорить, наприклад, «ніс, ніс, ніс, рот» і спочатку 3 рази доторкається до носа, а потім до якої-небудь іншої частини обличчя. Гравці не повинні бути загіпнотизовані рухами ведучого і робити тільки те, що ведучий говорить. Перемагає найуважніший.

Гра «Передай апельсин»

У цій веселій грі гравці шикуються в ряд і кожен гравець повинен передати наступному апельсин або інший круглий фрукт. Суть полягає в тому, що це необхідно робити без рук, наприклад за допомогою підборіддя або плеча. Якщо ланцюг переривається, все починається спочатку.

Гра «У сліпу»

Гравцеві зав’язують очі і надівають товсту рукавицю або, наприклад, кухонну прихватку на руку. Далі гравець повинен вгадати навпомацки предмет, який йому дають помацати.

До цих ігор треба буде підготуватися заздалегідь:

Гра «Ліпимо сніговика … удвох!»

Потрібен м’який пластилін. Два учасники сідають поруч за столом, можна обійнятися. Ліва рука одного учасника і права рука іншого повинні діяти так, ніби це руки однієї людини. Як же це важко … Спробуйте відщипнути шматочок пластиліну, скачати три кульки між долонями, потім приліпити морквину і оченята. Нехай в кожній парі будуть дорослі і діти, так веселіше.

Гра «Прикрашаємо ялинку»

Це естафетний конкурс, під час якого потрібно якомога швидше і якісніше прикрасити невеликі штучні ялинки небиткими іграшками. Вони повинні бути приготовані заздалегідь в ящику і стояти на деякій відстані від самої ялинки. (для старших дітей і дорослих гру можна ускладнити: наприклад, донести іграшку до ялиночки з допомогою ложки).

Гра «Фотопроби»

Цей конкурс залишиться в пам’яті надовго завдяки отриманим фотознімкам. Запропонуйте учасникам увійти в роль і зобразити: найдобрішого Санта Клауса, найскупішого Санта Клауса, дуже сонну Снігуроньку, дуже замерзлу Снігуроньку, найсильнішого богатиря, примхливу принцесу, злого лісовика, скривджену Бабу Ягу і т. д. Ще цікавіше пройде цей конкурс, якщо у вас будуть хоча б головні убори, а ще краще – костюми потрібних героїв.

Раніше ми розповідали, як влаштувати для дітей новорічний квест. Писали, як зробити новорічні обереги своїми руками та  як створити святкову листівку.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

Нагору