Крепликами називають маленькі пісні різдвяні вареники. Класична начинка для них – оселедець, але можна використовувати і будь-які інші варіанти начинки. Також креплики роблять солодкі – з маком.
Креплики, відомі ще під назвою краплики, народилися на заході України, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Вода – 0.5 склянки
- Цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
- Оселедець, філе – 200 г
- Олія – за смаком
- Сіль – за смаком
Спосіб приготування:
Очистіть і дрібно наріжте цибулю.
Розігрійте сковороду з помірною кількістю олії і обсмажте цибулю до прозорсті, 3-4 хвилини.
Оселедець звільніть від шкірки й кісточок. Дрібно наріжте.
Змішайте цибулю з оселедцем в окремій мисці.
Намагайтеся уникнути попадання в суміш зайвої кількості олії.
Просійте борошно в окрему миску. Додайте трохи солі.
Зробіть виямку в центрі борошняної купки. Налийте в неї воду кімнатної температури. Замісіть руками еластичне слухняне тісто.
Скачайте з тіста ковбаску завтовшки приблизно 2 см й наріжте ковбаску шматочками по 1-1,5 см. Креплики не роблять великими.
Розпластайте кожен кружечок. Викладіть по центру трохи начинки з оселедцем й закріпіть кружечок так, як закріпляєте пельмені.
Викладайте готові креплики на дошку, присипану борошном.
Відваріть креплики у підсоленій киплячій воді впродовж 5-7 хвилин.
Раніше ми розповідали, як приготувати український холодець. Писали, як приготувати кутю на Різдво та бісквітний святковий рулет.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Євгенія Глубінок