Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Депутати Верховної Ради проголосували за легалізацію канабісу

Нагадаємо, що 13 липня Верховна рада України підтримала законопроєкт7457 про легалізацію медичного канабісу у першому читанні.

28 червня президент України Володимир Зеленський звернувся до Верховної ради України щодо легалізації медичного канабісу. За його словами, необхідно “нарешті чесно легалізувати для усіх, хто цього потребує, ліки на основі канабісу, щоб усім українським громадянам не довелось терпіти біль”.

Також препарати на основі медичного канабісу вони використовуються в лікуванні окремих типів епілепсії, глаукоми, псоріазу, паркінсонізму, розсіяного склерозу. Також завданням цих ліків є і полегшення болю та страждань важкохворим та паліативним хворим, в тому числі онкологічним хворим і пацієнтам з ВІЛ.

Уряд вже зараз підготував законодавче підґрунтя для забезпечення повного циклу виробництва препаратів на основі канабісу в Україні: від вирощування та переробки до повноцінного виробництва. Попри це Кабмін все одно пропонує встановити жорсткий контроль над вирощуванням, виробництвом та реалізацією препаратів на основі канабісу з огляду на чутливість до цього питання у суспільстві.

Раніше Інформатор повідомляв, що Верховна Рада може узаконити езотеричну освіту. Також ми писали, що Верховна Рада України у першому читанні ухвалила законопроєкт щодо вдосконалення вищої освіти.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору