Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Хогвартс в Україні: Верховна Рада може узаконити езотеричну освіту

Всілякі школи тарологів, нумерологів, астрологів та таке інше в найближчому майбутньому в Україні можуть стати абсолютно легальними. Їхні власники платитимуть адміністративний збір державі, а випускники отримуватимуть дипломи. Плануються й заборони у діяльності “наставників”. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Верховну Раду України, 23 листопада 2023 року зареєстрований законопроєкт № 2083 щодо до запровадження правового регулювання відносин у сфері езотеричної освіти.

Закон пояснює, що езотерична освіта – це отримання людиною знань та інформації,
призначених для обмеженого кола осіб, які містять елементи, альтернативні
загальноприйнятим науковим поняттям.

Особа, яка хоче відкрити свою езотеричну школу, має належним чином зареєструватися у Реєстрі наставників у сфері езотеричної освіти. Для цього необхідно подати заяву та сплатити адміністративний збір у розмірі однієї мінімальної заробітної плати встановленої на 1 січня календарного року.

Далі у законопроєкти розписані права та заборони у діяльності наставників. Серед останніх – не можна “здійснювати у будь-якій формі виготовлення, зберігання та розповсюдження інформації з пропагандою культу насильства і жорстокості, расової,
національної чи релігійної нетерпимості та дискримінації, а також будь-яким
іншим способом поширювати вказані ідеї серед населення”.

Пункт 9 документу передбачає наступне: “Особа виключається з Реєстру наставників у сфері езотеричної освіти у наступних випадках:
– за заявою такої особи, поданою до Міністерства освіти і науки України;
– у разі несплати в установлений термін адміністративного збору, передбаченого частиною п’ятою цієї статті;
– у разі систематичного порушення вимог законодавства України про освіту”.

Наставники, включені до Реєстру, мають право видавати своїм випускникам “іменні стилізовані дипломи, інформація про які відображається у Реєстрі наставників у сфері езотеричної освіти”.

З повним текстом законопроекту можна ознайомитися тут.

Раніше Інформатор писав про те, що в Україні змінилися правила навчання водіїв. Також повідомлялося про те, які професії можна опанувати безкоштовно через “Дію”.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору