Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Індивідуальне навчання та заочка: що зміниться у вищій освіті України

Верховна Рада України у першому читанні ухвалила законопроєкт що до вдосконалення вищої освіти. Закон передбачає можливість студентів обирати які предмети опановувати та строки навчання. Стосовно заочної та вечірньої форм навчання, то наразі вони зберігатимуться до доопрацювання законопроєкту. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Міністерство освіти України, згідно з новим законом, студенти матимуть можливість індивідуально визначати темп навчання та обрати конкретну спеціальність або й надалі навчатися на міждисциплінарній програмі. Тобто завершити чотирирічну бакалаврську програму за три роки або поєднати навчання з роботою та здобувати освіту 6–8 років.

Законопроєкт також спрощую отримання дипломів для студентів, яки одночасно навчаються в українських ЗВО та за кордоном.

Стосовно пункту про трансформацію заочної та вечірньої форм у дистанційну ухвалили рішення залишити цей пункт на доопрацювання до другого читання. Нині зберігатимуться попередні умови, а набір на освітні програми заочної форми не припинятиметься.

Раніше Інформатор писав про те, що у Криворізькій колонії ув’язнений отримав диплом бакалавра. Також повідомлялося про те, які професії можна опанувати безкоштовно через “Дію”.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору