Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

«Новорічний смаколик чи отрута»: в Україні можуть продавати небезпечні єгипетські мандарини

В Україну могли потрапити отруйні мандарини з Єгипту. Вони вже потрапили до Греції. Саме там виявили, що вміст пестициду диметоат у цитрусових перевищує допустиму норму у 33 рази. 

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Дніпро.

Диметоат може спровокувати діарею, нудоту, пітливість, розмитість зору та утруднене дихання. Потрапити до організму людини він може через рот, пори шкіри або при вдиханні. Його використовують для боротьби з шкідниками в сільському господарстві.

А у разі регулярного впливу — у людини можуть спостерігатися дезорієнтація, дратівливість, погіршення пам’яті та концентрації, кошмарні сни, проблеми з мовленням і навіть розлад серцево-судинної системи.

Якщо Ви помітили симптоми при отруєнні, негайно треба звернутися до лікаря.

Держпродспоживслужба Івано-Франківської області інформує про те, що з Греції (експортрер: DROSERO TRADE S.M. P.C., Giannitsa) до України (отримувач: ТОВ «Фудком», вул. Залізничне шосе 57, м. Київ, 01014; місце доставки: с. Мартусівка, Бориспільський р-н., Київська обл.) завезли мандарини.

Держпродспоживслужба Івано-Франківської області просить громадян, які побачили даний продукт на полиці магазину, повідомити про це за телефоном: (0342) 511389, 511392 або звернутися до територіальних управлінь.

Раніше ми розповідали, що в Україну завезли сироп для кави, який може викликати рак. Писали, що у Дніпропетровській області можуть продавати небезпечний соус.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

 

 

Нагору