Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Обережно: в Україну завезли сироп для кави, який може викликати рак

Мало на світі є людей, які не люблять кави. Дехто п’є її чистою, дехто з молоком, зі всілякими спеціями та сиропами. На жаль, деякі такі добавки можуть бути небезпечними. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Держпродспоживслужбу, в Україну завезли сироп для кави з Франції торгової марки MONIN (Виробник – GEORGES MONIN, France. Одержувач: ТзОВ “ПРОБАР”, провулок Індустріальний, 23, м. Київ). В його складі перевищено вміст барвника E124, що у такій дозі небезпечний для здоров’я. В деяких країнах (США, Фінляндії, Норвегії й деяких інших) він взагалі входить до списку заборонених, як канцероген, що може спровокувати розвиток онкологічних захворювань. Крім того, добавка E 124 є сильним алергеном, і може викликати анафілактичний шок, або приступ задухи в астматиків і людей з неприйняттям аспірину. Харчова добавка E 124 входить у список барвників, що приводять до підвищення гіперактивності дітей.

В Україні вона дозволена для використання у харчовій промисловості, якщо дотримуватися припустимих доз.

Держпродспоживслужба у Тернопільскій області просить громадян, які побачили даний продукт на полиці магазину, повідомити про це за телефоном: 0352) 52-10-10. Оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність компетентний орган.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області може бути печиво, що викликає оніміння

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору