Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні скасують заочну та вечірню освіту: як будуть навчатися студенти вишів

В України найближчим часом зникнуть заочна та вечірня форми навчання. Натомість з’явиться дистанційна. Крім того, студенти самі зможуть обирати: скільки вчитися, які саме предмети вивчати й навіть змінити спеціальність після 1–2 років навчання.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на віцепрем’єр-міністра України Михайла Федорова, студенти за контрактом зможуть регулювати термін навчання.

Наприклад, пришвидшити навчання й завершити бакалаврат за 3 роки замість чотирьох. Чи навпаки — здобути ступінь за 6 років. Це допоможе формувати зручний графік, якщо працюєте чи хочете приділити більше уваги певним предметам.

Крім того, з’явиться можливість вибору спеціальності після першого чи другого курсу. Адже у 17 років суперскладно вибрати професію на все життя. Тому студентам буде надано більше часу та можливостей, щоб визначитися. Вступаючи на певну галузь, молода людина 1—2 роки вивчатиме загальні предмети, далі — вибирати конкретну спеціальність, яка до душі.

Заочна чи вечірня форми навчання зникнуть. натомість започаткують дистанційну. За словами Федорова, Україні потрібні освічені громадяни, тому від заочки відмовляться з 2024 року.

“Заочна форма навчання — радянський рудимент освіти. Дистанційне навчання показало себе ефективніше, ніж купування дипломів та освіта «для галочки»” – стверджує посадовець.

Раніше Інформатор писав про те, що на базі Криворізької міської клінічної лікарні №2 створять університетську лікарню. Крім того, повідомлялося про те, хто зі студентів має право на відтермінування від мобілізації.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору