Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Навчання чи мобілізація: хто зі студентів має право на відтермінування

В Україні триває загальна мобілізація. А це означає, що всі чоловіки віком від 18 до 60 років можуть бути призваними до лав ЗСУ. Але що робити тим, хто у цей період навчається у вишах чи планує туди вступити? Чи мають вони право на відтермінування?

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, під час загальної мобілізації право на відстрочку мають студенти вищих навчальних закладів та учні коледжів, які навчаються на денній або дуальній формі навчання. Втім влітку тримає так званий проміжний період.

У літній період, під час вступної кампанії, деякі студенти знаходяться у статусі абітурієнтів.

З таким статусом відстрочку отримати не можна. Призвати на службу можуть тих, хто вступає:

  • в університет після закінчення коледжу,
  • до магістратури після закінчення бакалаврату,
  • до аспірантури чи докторантури після закінчення вищого навчального закладу.

Крім того, повістку можуть отримати студенти, яких відрахували з навчального закладу. Також студенти, які добровільно вирішили вступили до лав Сил оборони, можуть мобілізуватися. Їм необхідно написати відповідну заяву у ТЦК та СП, після чого вони отримають академічну відпустку на час служби.

Раніше Інформатор писав про те, що Кабмін заборонив приймати на роботу охоронцями українців, які підлягають мобілізації та про те, що робити, якщо мобілізованого відправляють на фронт без підготовки.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору