Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Що робити, коли мобілізованого відправляють на фронт без бойової підготовки

Ситуації, коли призовників відправляють на фронт одразу ж після мобілізації без бойової підготовки, нажаль, трапляються. Людина, яка ніколи не тримала у руках зброю, чи тримала її дуже давно й не таку, не знає, як цією зброє користуватися, не знає, що робити у бойових обставинах. Вона взагалі не нічого не знає та не розуміє, як убезпечити себе на фронті.

Що робити військовослужбовцю у таких випадках, розповість Інформатор з посиланням та ТСН та юриста Андрія Новака.

За словами Новака:”В ідеальному світі такого не має бути, і в принципі у нас, за словами військово-політичного керівництва, кожен мобілізований громадянин, який не має бойового досвіду, повинен пройти бойову підготовку. Однак у публічному доступі документів, які б унормовували, що має знати військовослужбовець, мобілізований, немає. Скоріше за все, це є під грифом ДСК – для службового користування. Ми, звичайні громадяни, не можемо цих документів побачити”.

Юрист пояснив, що у такому випадку, військовослужбовець повинен відразу писати рапорт на командира військової частини або на командира центру комплектування, щоб відправили на полігон, на підготовку. Якщо ж не відправляють, то скаржитись до ВСП – військової служби правопорядку, до військової прокуратури, в Генштаб, Міноборони. Писати скарги, що вас без підготовки бійця відправляють служити на передову.

Раніше Інформатор писав про те, чи буде обов’язковою мобілізація жінок в Україні та коли та про те, як довести стан свого здоров’я медкомісії у військоматі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору