Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Хто в Україні має право вручати повістки до військкомату та де

В Україні триває мобілізація. Повістки чоловікам вручають у місцях відпочинку, на автобусних зупинках та навіть на роботі. Але хто має право це робити та де?

Як повідомляє Інформатор з посиланням на ТСН та адвоката Андрія Новака, повістки можуть вручати представники військкоматів, органів місцевого самоврядування, чи роботодавець призовника. Поліцейські таких повноважень не мають.

Щодо місця вручення, то тут обмежень немає.

Як розповів Андрій Новак: “Люди у нас дуже часто не мешкають за своїм місцем реєстрації. Трапляється патова ситуація, коли за адресою людини немає і вручити повістку вони не можуть, а людей мобілізовувати треба. Тоді військкомати випускають на вулиці своїх представників для того, щоб вони вручали повістки”.

При цьому виписувати повістки на місті вручення не можна.

“Правильно вручена повістка та, яку вручили особисто і та, за яку особисто розписався військовозобов’язаний, на якого ця повістка виписана начальником територіального центру комплектування. Представники військкомату можуть вручати вже заповнені повістки на вулиці, але не виписувати їх там. Це не передбачено в їхніх службових порядках і взагалі процедурах призову на військову службу. Таким чином представник військкомату візьме на себе функції, які належать виключно начальнику центру комплектування”, – пояснив адвокат.

Раніше Інформатор писав про те, що чекає на військовозобов’язаних чоловіків, які не прибули у військкомат за повісткою та про те, що жінок братимуть на військовий облік тільки з їх згоди.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору