Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні з’явилися повістки нового зразка

Зміни внесли лише у повістки первинного оповіщення. Це той документ, який вперше вручають військовозобов’язаним, для того, щоб вони з’явилися до ТЦК та СП для уточнення даних. Щодо повісток на відправлення у військові центри, у них змін немає.

Про це повідомив начальник Тернопільського обласного територіального центру комплектування і соціальної підтримки Ігор Гусєв, – передає Інформатор.

За його словами, перший пункт зміненої повістки нового зразка полягає у новій назві для військкоматів — тепер це територіальні центри.

Другим пунктом є збільшення переліку документів, які потрібно взяти із собою: до паспорта, військового квитка та приписного додався ідентифікаційний код.

Третій пункт — додавання згадки про законодавчу відповідальність, якщо військовозобов’язаний не з’явиться за повісткою у визначений час без поважної причини.

“Бувають певні причини, зокрема й визначені законодавством з яких людина може не прибути до територіального центру. А зараз уже чітко деталізували, що якщо особа не з’явилася без поважних причин, то тоді вже на неї чекає відповідальність згідно з вимогами чинного законодавства”, — зазначив Гусєв.

Зразок оновленої повістки

Зразок повістки

Раніше ми повідомляли, що чекає на військовозобов’язаних чоловіків, які не прибули у військкомат за повісткою.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору