Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

СБУ викрила двох колаборантів у Дніпропетровській області: на яких підприємствах працювали фанати «руського миру»

Двоє мешканців міста Кам’янське у соцмережі розміщували антиукраїнські публікації. У дописах та коментарях під ними вони закликали до підтримки дій росії та невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на СБУ.

У місті Кам’янське викрили ще одного колаборанта. Колишній співробітник одного з обслуговуючих підприємств Дніпропетровської області, який підтримував тісні зв’язки з громадянами рф за допомогою спілкування в одній з соціальних мереж. Він здійснював розповсюдження антиукраїнських матеріалів із закликами до громадян України співпрацювати з окупаційною владою на тимчасово окупованих територіях та підтримати так звану «спецоперацію рф» в Україні.

Ще одна місцева мешканка, колишня працівниця одного з об’єктів критичної інфраструктури регіону, яка використовуючи соціальну мережу «Однокласники» розповсюджувала пости з вихвалення політики росії. Антиукраїнські наративи вона отримувала з проросійських пабліків та сайтів. Жінка піддалась впливу поціновувачів так званого «руського миру».

Під час проведення слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували у протиправній діяльності.

Наразі двом російським прихильникам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність.

Вилучили колаборанта – колишнього співробітника одного з обслуговуючих підприємств Дніпропетровської області

Вилучили колаборанта – колишню працівницю одного з об’єктів критичної інфраструктури

Раніше ми розповідали, що СБУ затримали депутата ОПЗЖ, який здавав позиції ЗСУ на Бахмутському напрямку.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору