Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Кабмін заборонив приймати на роботу охоронцями українців, які підлягають мобілізації

В Україні триває загальна мобілізація. У зв’язку з цим Кабмін обмежив коло осіб, які  мають право займатися охоронною діяльністю. Починаючи з 21 червня це дозволено лише громадянам, які перебувають у військовому резерві та мають відстрочку від призову, або не підлягають призову під час мобілізації.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, ці зміни були внесені в постанову Кабінету міністрів №341 від 18 квітня 2023 року. Однією з ключових змін стали вимоги до персоналу охоронців, що стосуються документів, які необхідно надавати при отриманні ліцензії на провадження охоронної діяльності. Внесені зміни набирають чинності відсьогодні.

Тепер в заяві мають додаватися такі документи:

  1. Документ, що підтверджує проходження кандидатом служби у військовому резерві та перебування у військовому оперативному резерві територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військової частини), зазначених у військовому квитку, контракті або довідці з територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Копія відповідного документа також повинна бути додана, за винятком осіб, які не підлягають призову під час мобілізації.
  2. Копія військового квитка, контракту або довідки, яка підтверджує право на відстрочку від призову на строкову військову службу. Також може надаватися довідка про непридатність особи за станом здоров’я для виконання військової служби.
Скриншот: zakon.rada.gov.ua

Скриншот: zakon.rada.gov.ua

Раніше Інформатор писав про те, спеціалістів яких професій потребує ЗСУ цього літа, та про те, що робити, якщо мобілізованого відправляють на фронт без підготовки.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору