Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Мобілізація в Україні: спеціалістів яких професій потребує ЗСУ цього літа

В Україні триває воєнний стан та загальна мобілізація.  Відповідно до указу Президента від 1 травня вони продовжені на три місяці — до 18 серпня. Відповідно до зміни обставин, змінюється попит на тих чи інших армійських фахівців.

Інформатор з посиланням на начальника Харківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковника Володимира Арапа, розповість про те, які саме професії потрібні українській армії цього літа.

За його словами, як і раніше, мобілізації підлягають військовозобов’язані громадяни віком від 18 до 60 років, які не мають права на відстрочку. При цьому, жоден військовозобов’язаний не може бути призваний до військової частини, яка залучена в зоні бойових дій, без фахової підготовки.

“Це категорично заборонено Генеральним штабом. Навіть та людина, яка проходила військову службу раніше, спочатку направляється до загальновійськових полігонів, навчальних центрів або на курси підвищення кваліфікації. Розподіл по військових частинах та установах відбувається після місячної або півторамісячної підготовки”, — підкреслив Володимир Арап.

Щодо необхідних професій та спеціальностей, то як розповів полковник: “Зараз маємо запит на громадян, які на високому рівні володіють англійською, німецькою та французькою мовами. Такі фахівці потрібні для співпраці із закордонними інструкторами, які допомагають нашим військовослужбовцям опановувати новітні види озброєння, отримане від міжнародних партнерів”.

Раніше Інформатор писав про чоловіка, який два рази отримував повістки, але так і не прийшов у військкомат та про те, що робити, якщо мобілізованого відправляють на фронт без підготовки.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору