Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Медичному канабісу в Україні бути: Рада підтримала легалізацію

Медичному канабісу в Україні бути. У четвер, 13 липня, Верховна Рада України у першому читанні підтримала законопроєкт про легалізацію медичного канабісу. “За” проголосували 268 народних обранців.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Нардепа Ярослава Железняка, по фракціях  за прийняття закону депутати голосували так:

СН – 183
ЄС – 10
Батьківщина -1
Платформа за життя – 16
Голос -19
Відновлення – 11
За майбутнє – 8
Довіра – 12
Позафракційні – 8.

Закон передбачає, що канабіс доцільно застосовувати при:

  • неврологічних захворюваннях, таких як розсіяний склероз, епілепсія;
  • захворюваннях травного тракту та побічних ефектах, пов’язаних з лікуванням ВІЛ/СНІД;
  • наркотичній залежності та проблемах психічного характеру (за попередніми доказами, ефективне використання канабісу як замісної терапії для опіоїдів, стимуляторів та алкоголю, а також для подолання тривоги, ПТСР та порушення сну);
  • хронічному болю невропатичного походження;
  • паліативній допомозі (наприклад, для полегшення комплексу симптомів онкохворих).

У законі йдеться, що культивуванням канабісу зможуть займатися юридичні особи всіх форм власності за наявності ліцензії та у межах встановлених Кабміном квот.

Попри це Кабмін все одно пропонує встановити жорсткий контроль над вирощуванням, виробництвом та реалізацією препаратів на основі канабісу з огляду на чутливість до цього питання у суспільстві.

Раніше Інформатор писав про те, що криворіжець намагався відправити 1,5 кг коноплі через місцеву службу доставки та про те, що у Дніпропетровській області п’ятеро злочинців виготовляли та продавали наркотики на 1,5 мільйона гривень.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Альона Свірідова

Нагору