Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Інгулець чи Саксагань: яка з річок Кривого Рогу брудніша

У Кривому Розі на протязі шести місяців проводили моніторинг якості води у річках Саксагань та Інгулець. Фахівці відібрали більше півтори тисячі проб з поверхневих вод міста. За результатом аналізу лабораторних досліджень екологи звернулися до підприємств, які можуть забруднювати річки. Підприємства мають запобігати забрудненню річок стічними та фільтраційними водами.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Управління екології виконкому Криворізької міської ради.

У річці Інгулець протягом року спостерігається зниження концентрацій забруднюючих речовин. На покращення води впливають її попуски з Карачунівського водосховища.

У річці Саксагань концентрації забруднюючих речовин вищі, ніж у річці Інгулець. Три з одинадцяти показників перевищують норму, це: сухий залишок, хлориди та сульфати.

Актуальними для покращення гідрологічного стану і оздоровлення річок Інгулець та Саксагань є питання реалізації проектів:

  • «Поліпшення гідрологічного режиму та екологічного стану р. Саксагань у межах м. Кривого Рогу Дніпропетровської області»;
  • «Протиповіневі заходи та поліпшення гідрологічного режиму р. Інгулець у Дніпропетровській області» у місті Кривому Розі.

Раніше Інформатор писав про те, що у питній воді Кривого Рогу виявили відхилення від норми. Також повідомлялося про те, що екологічна інспекція виявила у ставку поблизу мікрорайону Сонячний.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору