Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У питній воді Кривого Рогу виявили відхилення від норми: чим це загрожує містянам

«Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» здійснює щоденний моніторинг за якістю питної води, яка подається населенню регіону. Результати останнього дослідження далеко не шокуючи, але незначні відхилення все ж є.
Як повідомляє Інформатор з посиланням на «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» за результатами моніторингу за станом якості питної води на минулому тижні виявлене наступне

  • на території області нестандартні проби води не виявлялись;
  • за органолептичними показниками на території області відмічається перевищення нормативів по  забарвленості у питній воді з поверхневих водойм  міста Дніпро, Верхньодніпровського, Новомосковського, Синельниківського та  Кам’янського  районів;
  • при дослідженнях питної води на фізико-хімічні показники, виявлялись нестандартні проби по хлороформу та перманганатної окиснюваності у місті Дніпро, Кам’янському, Кривому Розі, Апостолівському, Новомосковському та Верхньодніпровському районах. Але значення цих показників є сталими протягом багатьох років.

Щодо води з Каховського водосховища, яку теж качають у Кривий Ріг і проби якої теж були взяті на контроль, то питна вода на виході в мережі насосно-фільтрувальних станцій Каховського водопровідного комплексу «Кривбасводопостачання», Радушанського водопровідного комплексу на Південному водосховищі (яке забезпечується водою із Каховського водосховища через канал Дніпро-Кривий Ріг), КП «Покров-водоканал» та  КП «Лиман», як по мікробіологічним, так і фізико-хімічним показникам відповідає нормам.

Раніше Інформатор писав про те, що при подальшому зниженню рівня води у Каховському водосховищі у Кривому Розі може зникнути вода, та про те, як очистити воду для пиття, якщо немає водопостачання.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору