Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Рецепт на зиму: готуємо пелюстки з буряком

Капуста пелюстка з буряком — це простий рецепт без додавання селери, олії, моркви чи гіркого перцю, як у багатьох рецептах. Капуста пелюстка з буряком на зиму виходить хрусткою, ароматною, в міру солоною. Ця страва є смачною та незамінною закускою на святковому столі.

Рецепт смачної закуски до святкового столу, – Інформатор.

Інгредієнти:

  • Капуста білоголова – 2 кг
  • Буряк – 350 г
  • Цукор – 60 г
  • Сіль кам’яна – 60 г
  • Вода – 1 л
  • Перець чорний, горошок – 10 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Оцет 9% – 100 мл
  • Часник, зубчики – 5 шт.

Спосіб приготування:

Спочатку приготуйте маринад. У воді змішайте сіль, цукор, спеції й у самому кінці влийте оцет. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння і прокип’ятіть суміш 1-2 хвилини. Зніміть з вогню і залиште вистигати, поки ви пораєтеся біля капусти.

Почистьте буряк, помийте і наріжте невеликими брусочками або напівкільцями.

Капусту звільніть від верхнього шару листя й наріжте квадратами чи брусками.

У чисті банки (можна не стерилізувати) складіть шарами спочатку капусту, потім буряк, далі очищений і розрізаний на 2-4 частинки часник. І так повторюйте до самого верху.

Залийте вміст банок маринадом і поставте в прохолодне місце. Пробувати можна вже через 2-3 дні, але краще зачекати тиждень.

Раніше ми розповідали, як приготувати маринований гарбуз на зиму. Писали, як приготувати зелені помідори по-корейськи та сало в духовці у фользі.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

Нагору