Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Майже ананас: як приготувати маринований гарбуз на зиму 

Більшість з українців чомусь не звикли консервувати гарбуз. Між тим з цієї невибагливої величезної ягоди (так, так з ботанічної точки зору, гарбуз – ягода) можна приготувати чудові консерви, які на смак мало відрізняються від дорогого заморського ананаса.

Інформатор пропонує рецепт маринованого гарбуза “як ананас”.

Продукти

  • гарбуз – 600 г
  • ананасовий сік – 400 мл
  • апельсин – 3 шт.
  • цукор – 250 г
  • вода – 600 мл
  • сіль – 1 ч.л
  • яблучний оцет (6%) – 20 мл

Приготування

  1. Очистить гарбуз від шкірки та насіння. Наріжте кубиками 1 см, додайте цукор, сіль, воду, ананасовий та вичавлений апельсиновий сік без кісточок та м’якоті. Проваріть впродовж 10 хв. та влийте яблучний оцет.
  2. Перекладіть масу у стерилізовані банки, закрийте кришкою, залиште остигати під ковдрою.

Сік можна брати найдешевший. Різниці з дорогим у цьому рецепті відчуватися не буде.

Коштувати можна приблизно через місяць.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати гарбузову кашу з пшоном за рецептом Євгена Клопотенка та про те, як приготувати гарбузовий крем-суп.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору