Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як смачно приготувати гарбузову кашу: поради від Євгена Клопотенко

Крихітне золотаве насіння пшона з давніх-давен є важливою харчовою культурою у багатьох країнах світу. І, звісно, Україна не є виключенням. Це ж саме стосується і яскравого гарбуза – справжнього осіннього скарбу. Якщо ж поєднати їх разом, виходить надзвичайно поживна та смачна страва.

Інформатор пропонує приготувати сезонну кашу з гарбуза.

Спочатку всі інгредієнти проварити на плиті, а потім запекти у духовці. Так каша набуває якогось неповторного смаку. Духовка робить насіння пшона більш пухким та ніжним, саме тому вони краще просочуються насиченим гарбузовим смаком. І аромат буде незрівнянним!

Інгредієнти:

Рецепт гарбузової каші:

Очистьте 500 г гарбуза від шкірки та насіння. Наріжте овоч дрібними кубиками приблизно однакового розміру, так він приготується рівномірно.

Декілька разів ретельно промийте 200 г пшона. Викладіть у каструлю та залийте 1 л молока. Додайте 4 ст. л. цукру і дрібку солі. Розігрійте духовку до температури 180 градусів.

У каструлю до пшона з молоком викладіть кубики гарбуза. Додайте 50 г вершкового масла та паличку кориці. Варіть на невеликому вогні протягом 20 хвилин, періодично помішуючи кашу.

Напівготову гарбузово-пшоняну кашу викладіть у казанок чи форму для запікання, паличку кориці дістаньте. Викладіть зверху 50 г вершкового масла. Поставте у розігріту до 180 градусів духовку ще на 30 хвилин.

Дістаньте кашу з духовки та дайте їй трохи охолонути. Подавайте до столу теплою. За бажанням прикрасьте квітками нагідок, тобто календули, вони нададуть страві особливого аромату.

Смачного!

Раніше ми розповідали, про рецепт полтавських вергунів.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Глубінок

Нагору