Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо українский десерт: полтавські вергуни

В українській традиційній кухні багато популярних страв, які часто подають у ресторанах та готують удома. Але серед страв нашої національної кухні, мають місце і солодкі страви — десерти. Вони зображають кулінарні традиції українських регіонів. Приготуємо полтавські вергуни.

 Інформатор пропонує приготувати полтавські вергуни, які спочатку готували на кислому молоці. Але на кефірі їх готувати простіше, адже кисле молоко в місті купити нелегко.

Інгредієнти:

  • Борошно — 400 г
  • Кефір — 200 мл
  • Яйце — 1 шт.
  • Цукор — 100 г
  • Ванільний цукор — 12 г
  • Розпушувач — 12 г
  • Цукрова пудра — 30 г
  • Олія — 300 мл

Спосіб приготування:

Кефір заздалегідь дістати з холодильника, щоб він потеплішав до кімнатної температури. З’єднати його з яйцем та цукром, перемішати вінчиком.

Просіяне борошно з’єднати з розпушувачем і ванільним цукром. І одержану суміш обережно додавати в кефір невеликими порціями. Тісто має вийти м’яким і не липнути до рук.

Розкатати отримане тісто пластом 7-8 мм. Порізати однаковими прямокутниками приблизно 3х6 см. У середині кожної смужки зробити надріз і вивернути край смужки через розріз.

У сотейнику добре розігріти масло, знизити вогонь до мінімуму і викласти кілька заготовок, враховуючи, що вергуни значно збільшаться в обсязі. Обсмажити у фритюрі до рум’яності, вийняти шумівкою на серветку, щоб позбутися зайвого жиру. Коли всі вергуни будуть готові — обсипати їх цукровою пудрою.

Раніше ми розповідали, про рецепт старовинної таратути.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Глубінок

Нагору