Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо гарбузовий крем-суп: секретний інгредієнт від Євгена Клопотенка

Найкращій осінній смак – це гарбузовий крем-суп. Страва на смак дуже ніжна у поєднанні овочів із молоком, базилік додасть свіжості смаку, а гарбузове насіннячко буде приємно хрускотіти. 

Інформатор пропонує приготувати ніжний крем-суп з гарбуза, тому що саме сезонні овочі та фрукти містять найбільшу кількість корисних речовин. Тому треба ловити момент!

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Очистьте 2 картоплини та морквину. Картоплю наріжте великими кубиками, моркву – напівкружальцями. Нехай шматочки моркви будуть меншими за картоплю, бо і готується вона довше.

Очистьте від шкірки та насіння 300 г гарбуза та наріжте такими ж кубиками, як і картоплю.

Викладіть картоплю, гарбуз та моркву у каструлю та залийте 400 мл молока. Воно має повністю покривати всі овочі. Додайте сіль до смаку. Доведіть овочі до кипіння на великому вогні, потім зменште вогонь та готуйте ще приблизно 25 хвилин. Всі овочі мають бути м’якими.

Коли овочі будуть готові, перебийте все занурювальним блендером до однорідної консистенції. Густоту крем-супу регулюйте молоком: якщо хочете більш рідку, додавайте його потроху. Але після цього суп потрібно ще раз прокип’ятити.

Готовий суп розлийте по тарілках та додайте у кожну кілька листочків свіжого базиліку і насіння гарбуза до смаку. За бажання ще трохи посоліть та поперчіть.

Готувати – це просто!

Раніше ми писали, як приготувати гетьманський борщ від Євгена Клопотенка.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Глубінок

 

 

Нагору