Капуста пелюстка з буряком — це простий рецепт без додавання селери, олії, моркви чи гіркого перцю, як у багатьох рецептах. Капуста пелюстка з буряком на зиму виходить хрусткою, ароматною, в міру солоною. Ця страва є смачною та незамінною закускою на святковому столі.
Рецепт смачної закуски до святкового столу, – Інформатор.
Інгредієнти:
- Капуста білоголова – 2 кг
- Буряк – 350 г
- Цукор – 60 г
- Сіль кам’яна – 60 г
- Вода – 1 л
- Перець чорний, горошок – 10 шт.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Оцет 9% – 100 мл
- Часник, зубчики – 5 шт.
Спосіб приготування:
Спочатку приготуйте маринад. У воді змішайте сіль, цукор, спеції й у самому кінці влийте оцет. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння і прокип’ятіть суміш 1-2 хвилини. Зніміть з вогню і залиште вистигати, поки ви пораєтеся біля капусти.
Почистьте буряк, помийте і наріжте невеликими брусочками або напівкільцями.
Капусту звільніть від верхнього шару листя й наріжте квадратами чи брусками.
У чисті банки (можна не стерилізувати) складіть шарами спочатку капусту, потім буряк, далі очищений і розрізаний на 2-4 частинки часник. І так повторюйте до самого верху.
Залийте вміст банок маринадом і поставте в прохолодне місце. Пробувати можна вже через 2-3 дні, але краще зачекати тиждень.
Раніше ми розповідали, як приготувати маринований гарбуз на зиму. Писали, як приготувати зелені помідори по-корейськи та сало в духовці у фользі.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Євгенія Глубінок