Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Скільки українців довіряють Президенту та Уряду після повномасштабного вторгнення: дані опитування

Київський Міжнародний інститут соціології провів опитування українців щодо довіри Президенту України та Уряду. В ньому взяли участь 2005 респондентів віком від 18 років та старше.  Опитування відбувалося на замовлення консультативної місії Європейського Союзу в Україні. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Київський міжнародний інститут соціології, протягом 4-20 вересня 2023 року методом особистих інтерв’ю опитано 2005 респондентів – громадян України, які мешкають у всіх регіонах України, які контролюються Урядом України. Статистична похибка такої вибірки не перевищувала 3,3%.

Одним з питань, які ставилися тим, кого опитували, було: “Чи довіряєте Ви Президенту України, Уряду, регіональним адміністраціям, місцевій владі”.

Як виявилося, після широкомасштабного вторгнення в Україні спостерігається ефект «згуртування навколо прапора»: довіра до державних органів, особливо до Президента, суттєво зросла. Так 73% респондентів довіряють Президенту (не довіряють – 21%), 54% довіряють Уряду (не довіряють – 38%), 49% довіряють регіональним адміністраціям (не довіряють 34%), 51% довіряють місцевій владі (не довіряють – 38%).

У повідомленні відзначається, що хоча баланс довіри-недовіри є позитивним, проте істотна частка тих, хто не довіряє, викликає певне занепокоєння.

Раніше Інформатор писав про те, чи готові українці поступитися територіями заради закінчення війни. Також повідомлялося про ставлення криворіжців до відключень світла в місті.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору