Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Скільки в Україні прихильників путіна: результати опитування

Попри всі трагедії, які принесло українцям повномасштабне вторгнення росії в Україну, ще знаходяться ті, хто симпатизує російському диктаторові путіну. Їх мало, але вони є. Ці люди живуть посеред нас й не приховують своїх симпатій.

Як повідомляє Інформатор, посилаючись на дані опитування, яке у лютому-березні цього року провів Центр Разумкова, 0,1% українців відноситься до путіна цілком позитивно, 0,4% переважно позитивно, 5,4% переважно негативно та 91,2% цілком негативно.

Змінилося ставлення українців до громадян росії. Якщо у квітні 2014 року відносна більшість (45%) українців висловлювала позитивне ставлення до громадян Росії, у червні 2017 р. — нейтральне ставлення (42,5%), то за даними останнього опитування, лише 2% респондентів висловлюють до них позитивне ставлення, 77% — негативне, 14% — нейтральне.

Позитивне ставлення до громадян Росії висловлюють по 4% жителів Східного і Південного регіонів, 2% жителів Центрального регіону і 0% жителів Західного регіону. Негативне ставлення — відповідно 70%, 56,5%, 80% і 84%.

Серед тих, хто спілкується вдома переважно українською мовою, позитивне ставлення до громадян Росії висловлюють 0,6%, серед тих, хто спілкується російською — 5%, негативне ставлення — відповідно 82% і 59,5%.

Переважна більшість (97%) респондентів, негативно ставляться до Уряду та Державної Думи Росії.

Цікаво, що 78% опитаних оцінюють зовнішню політику української влади в умовах війни позитивно, лише 6% — негативно. Позитивно сприймають зовнішню політику переважна більшість жителів усіх регіонів (від 73% на Сході до 81% у Центральному регіоні), 83% серед тих, довіряє Президенту В. Зеленському і 51,5% тих, то йому не довіряє.

Опитування методом face-to-face проводилося у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській, Чернівецькій областях та місті Києві (у Запорізькій, Миколаївській, Харківській, Херсонській областях — лише на тих територіях, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії).

Опитано 2020 респондентів віком від 18 років.

Раніше Інформатор писав про те, що більше ніж третина українців не володіють жодною іноземною мовою та про те, чи готові українці поступитися територіями заради закінчення війни.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору