Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Чи готові українці поступитися територією для закінчення війни – результати опитування

Упродовж 14-22 лютого 2023 року Київський міжнародний інститут соціології провів всеукраїнське опитування громадської думки. Українців запитали, чи готові вони поступитися територією, задля якнайшвидшого досягнення миру. Виявилося більше 80% опитаних респондентів проти того, щоб іти на компроміс з росією і віддавати законно-українські землі.

Для уточнення, 87% респондентів жодні територіальні поступки не є припустимим. Лише 9% вважають, що для досягнення миру і збереження незалежності можна відмовитися від деяких територій, – передає Інформатор з посиланням на КІМС.

У травні, липні, вересні і грудні 2022 року українцям ставили запитання щодо готовності до територіальних поступок для якнайшвидшого досягнення миру. У лютому 2023 року, було повторно поставлене це запитання для оцінки динаміки суспільних настроїв в Україні.

У грудні 2022 року 85% вважали поступки неприпустимими, але різниця з поточним показником – у межах статистичної похибки, тобто фактично змін не відбулося. Також у грудні стільки ж, скільки й зараз (8%) виступали за переговори і готові були відмовитися від певних територій.

У всіх регіонах України абсолютна більшість населення проти будь-яких територіальних поступок. Зокрема, серед жителів Сходу, 82% проти поступок (готові на поступки – лише 13%), а серед жителів Півдня – 86% проти поступок (готові – лише 9%). Порівняно з вереснем у всіх регіонах ситуація більш-менш стабільна.

“Загальна готовність до «важких компромісів» є важливим індикатором стійкості і готовності далі продовжувати боротьбу. Як можна бачити, українці і під кінець непростої зими зберігають згуртованість та бажання опиратися далі жорстокому агресорові”, –  прокоментував результати опитування заступник директора КМІС Антон Грушецький.

Наразі будь-який план, де українцям буде «продаватися» «мир в обмін території» приречений на провал і несприйняття суспільством.

Результати опитування у таблиці

Раніше ми розповідали про ставлення криворіжців до відключень світла в місті.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору