Круасани люблять майже всі. Але відсутність духовки змушує багатьох господинь відмовитися від їх приготування. Як виявилося, зробити цей популярний смаколик можна і на звичайній пательні.
Простий рецепт круасанів на пательні пропонує Інформатор.
Круасани на пательні
Продукти
- Тепле молоко – 300 мілілітрів
- Цукор – 30 грамів
- Дріжджі – 8 грамів (сухих)
- Пшеничне борошно – 550 грамів
- Сіль – 6 грамів
- Цедра лимона
- Яйце куряче – 1 штука
- Розтоплене вершкове масло – 90 грамів
Приготування
У чисту ємність просіюємо борошно, додаємо сіль і натираємо на дрібній терці цедру лимона. Розмішуємо і робимо лунку в середині.
Виливаємо в лунку рідку суміш, розбиваємо яйце і збиваємо розтоплене вершкове масло. Гарненько все розмішуємо.
Далі перекладаємо тісто на стіл і продовжуємо вимішувати (повинно бути м’яке і гладке). Закриваємо тісто мискою і залишаємо на тридцять хвилин. Ще раз вимішуємо тісто, кладемо в змащену олією чашу і залишаємо під целофаном і рушником на 90 хвилин.
Кладемо на стіл і розтягуємо тісто руками в прямокутник 60х20 см. Нарізаємо на трикутники. Загортаємо круасани у трубочки, накриваємо рушником і залишаємо на 20 хвилин.
У сковороду наливаємо олію і кладемо круасани обсмажуватись. Смажимо з усіх боків до золотавого кольору.
Потім викладаємо на паперовий рушник, аби позбавитися зайвого жиру.
Можна посипати готові круасани цукровою пудрою, але і без неї вони дуже смачні.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати закарпатські булочки з салом. Також ми писали про те, як приготувати пиріжки з багета.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook
Альона Свірідова