Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Оформити пенсію, не виходячи з дому: що для цього потрібно

Всі люди старіють. І якщо пощастить дожити до поважного віку, постає питання, як оформити пенсію. Добре, коли людини ще достатньо здорова та живе у місті, де доїхати до відділення Пенсійного фонду не є проблемою. А якщо людина хвора та ще й мешкає у далекому селі, звідкіля навіть виїхати “до цивілізації” можна лише на таксі чи автомобілі родичів? Що робити тоді?

Як повідомляє Інформатор з посиланням на видання “На пенсії“, якщо під рукою є будь-який гаджет з доступом в інтернет та кваліфікований електронний підпис (#КЕП), зробити це можна навіть не виходячи з дому.

Для цього потрібно подати заяву на призначення пенсії в електронному вигляді через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України. та підготувати скан-копії необхідних документів.

Для подання заяви необхідно виконати такі дії:

  • зайти на веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду;
  • вибрати вкладку “Заява про призначення пенсії”;
  • ознайомитись з інформацією, яка з’явиться на екрані, та перейти за посиланням “Вхід”;
  • авторизуватися за допомогою КЕП і виконайте такі кроки:
  1. У розділі “Про пенсійне забезпечення” виберіть вкладку “Заява на призначення пенсії”. Узгодьте дистанційне інформування, вибравши спосіб отримання повідомлень про обробку Вашої заяви. Натисніть “Продовжити” та виберіть вид пенсії – “Пенсія за віком”.
  2. Дати відповідь на запитання анкети-опитування для заповнення атрибутів звернення та дайте згоду на передачу та обробку своїх персональних даних (поставте відмітку).
  3. Прикріпити скан копії необхідних документів.

На екрані з’явиться повна форма заяви про призначення пенсії, яка заповнена за результатами попередніх дій. За потреби можна редагувати внесені дані.

Далі підписати заяву за допомогою КЕП та надіслати її до Пенсійного фонду України, натиснувши “Підписати та відправити до ПФУ”.

За результатами обробки заяви людина, що звернулась, отримає інформацію про стан обробки заяви та рішення про призначення пенсії обраним майбутнім пенсіонером способом.

Раніше Інформатор писав про те, що пенсіонери з мінімальними пенсіями зможуть розраховувати надбавку та про те, які категорії пенсіонерів отримають великі виплати після перерахунку влітку.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору