Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Війська рф атакували Україну ракетами та безпілотниками: скільки збила українська ППО

Вночі 25 вересня війська рф атакували територію України ракетами та безпілотниками. Але як завжди на “відмінно” спрацювала українська ППО. Більшість ворожого залізяччя знищено.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Командування Повітряних Сил ЗСУ, у ніч на 25 вересня 2023 року росіяни завдали удару по Україні крилатими ракетами «Калібр», протикорабельними ракетами П-800 «Онікс» та ударними БпЛА типу «Shahed».

Пуски «шахедів» здійснювались з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ -рф), «Калібрів» – з малого ракетного корабля та підводного човна з акваторії Чорного моря (райони Феодосія, Новоросійськ), «Оніксів» – із району Севастополя.

Усього, під час нічної атаки, зафіксовано 33 засоби повітряного нападу:
– 12 крилатих ракет морського базування «Калібр»;
– 2 протикорабельні ракети П-800 «Онікс»;
– 19 ударних БпЛА «Shahed”

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України знищено:
– 11 крилатих ракет «Калібр»;
-19 ударних БпЛА «Shahed-136/131».

Крім того, за минулу добу 24 вересня 2023 року протиповітряною знищено три ударні БпЛА «Ланцет» та чотири розвідувальні безпілотники оперативно-тактичного рівня.

За минулу та поточну добу тактична авіація Повітряних Сил здійснила понад три десятки літаковильотів, третину з них – на вогневе ураження противника.

Раніше Інформатор писав про те, що вночі 24 серпня, у День Незалежності України, росіяни випустили по Дніпру ракети та про те, що українська ППО збила російські “Кинджали”.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору