Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Пухкі та смачні: готуємо яблучні оладки на кефірі

Оладки — з тих найпростіших страв, що мають багато варіацій і у всіх виходять по-різному хоча й за одним рецептом. Смачні пишні оладки завжди доречні. Це і ситний сніданок, і десерт на обід, і швидка страва, коли хочеться чогось такого на вечерю, і навіть частування для несподіваних гостей.

Простий рецепт пухких оладок з яблуками, – Інформатор.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Сіль – 1/3 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Кефір 2,5% – 200 мл
  • Борошно пшеничне – 270 г
  • Яблука – 2 шт.
  • Олія соняшникова рафінована – за смаком

Спосіб приготування:

Перемішайте яйця, цукор, ванільний цукор, сіль. Влийте кефір, додайте соду, перемішайте. Всипте просіяне борошно і вимішайте однорідне тісто.

Яблука почистьте й грубо натріть. Вмішайте яблука в тісто.

Викладіть оладки ложкою на розігріту сковороду з олією. Смажте на середньому вогні з обох боків до готовності.

Раніше ми розповідали, як приготувати польські копитки. Писали, як приготувати Шопській салат та макарони по-флотськи, які одержали Гран-прі у Римі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору