Оладки — з тих найпростіших страв, що мають багато варіацій і у всіх виходять по-різному хоча й за одним рецептом. Смачні пишні оладки завжди доречні. Це і ситний сніданок, і десерт на обід, і швидка страва, коли хочеться чогось такого на вечерю, і навіть частування для несподіваних гостей.
Простий рецепт пухких оладок з яблуками, – Інформатор.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор – 3 ст. л.
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
- Сіль – 1/3 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Кефір 2,5% – 200 мл
- Борошно пшеничне – 270 г
- Яблука – 2 шт.
- Олія соняшникова рафінована – за смаком
Спосіб приготування:
Перемішайте яйця, цукор, ванільний цукор, сіль. Влийте кефір, додайте соду, перемішайте. Всипте просіяне борошно і вимішайте однорідне тісто.
Яблука почистьте й грубо натріть. Вмішайте яблука в тісто.
Викладіть оладки ложкою на розігріту сковороду з олією. Смажте на середньому вогні з обох боків до готовності.
Раніше ми розповідали, як приготувати польські копитки. Писали, як приготувати Шопській салат та макарони по-флотськи, які одержали Гран-прі у Римі.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок