Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Болгарська класика: готуємо Шопській салат

Шопський салат – це така ж класика болгарської кулінарії, як український борщ чи французький цибулевий суп. Готується він без майонезу, а подається і в шикарних ресторанах, і  вдома у звичайних родинах. Продукти прості, доступні та корисні.

Інформатор пропонує скоштувати цю кулінарну класику.

Шопський салат

Продукти

  • 1 болгарський перець
  • 2 огірки
  • 100 г сиру (телемея або фета)
  • 2 помідори
  • 1 цибулина
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • сіль і чорний мелений перець за смаком
  • оливки за смаком
  • зелень за смаком

Приготування

  • Перець очистити від насіння і хребта і відправити в розігріту до 150 градусів духовку на 20 хвилин. Потім дайте охолонути і очистіть від шкірки.
  • Помідори, болгарський перець і огірки наріжте великими кубиками, цибулю — кубиками, сир натріть на тертці.
  •  Викласти овочі в миску, за бажанням приправити салат сіллю (враховуйте, що сир досить солоний) і перцем, полити оливковою олією, перемішати і посипати зверху сиром.
  •  Прикрашаємо салат оливками і зеленню за смаком.

До речі, салат можна викласти шарами: болгарський перець, помідори, огірки і сир. Ви отримаєте барвисту їжу, схожу на болгарський прапор.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати як приготувати полтавські галушки з м’ясом та закарпатський суп Бограч.

Алена Свірідова

Нагору