Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Обід по-полтавські: готуємо галушки з м’ясом

Кожен регіон України славиться своєю кухнею. Так, Полтава відома всіма ситними галушками з м’ясом. Блюдо це зовсім не дієтичне, але у холодну осінь, коли овочеві салатики не зігріють, саме така їжа, поживна  та “зігріваюча” зможе наситити домашніх та не дати їм змерзнути.

Інформатор пропонує рецепт відомих на весь світ полтавських галушок.

Продукти 

Для галушок:

Кефір – 200 мл;

Яйця – 1 шт;

Сода харчова – 1.5 г;

Борошно – 300 г;

Дрібка солі.

Для засмаження:

Свинина – 600 г;

Рослинна олія – 3 ст.л.;

Цибуля – 1 шт;

Часник – 2 зубчики;

Сіль, перець, зелень до смаку.

Приготування:

Помийте свинину та наріжте невеликими шматочками.

Дрібно нарубайте цибулю. І підсмажте на олії з м’ясом. Обсмажити на великому вогні 3-4 хвилини. Потім залийте м’ясо окропом так, щоб вода повністю покрила свинину. Посолити та поперчити, накрити кришкою і тушкувати м’ясо пів години.

Підігрійте кефір і додайте соду, сіль, яйця і все перемішайте до однорідності. Потім висипте борошно і замісіть тісто.

У великій каструлі закип’ятіть воду. Галушки відщипніть руками або викладіть ложкою в окріп. Варіть галушки, доки вони не спливуть на поверхню (3-4 хвилини).

Дістаньте галушки за допомогою шумівки та викладіть у сковороду з м’ясом. Додайте в сковороду подрібнений часник. Тушкуйте м’ясо з галушками разом 5 хвилин, посипте рубаною зеленню і подавати до столу.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати ситний закарпатський бограч.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору