Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Незнайомий делікатес: готуємо макарони по-флотськи, які одержали Гран-прі у Римі

Здається, що може бути звичніше та простіше, ніж макарони по-флотськи. Як виявилося, те, що нашвидкуруч готує більшість українців, до класичного рецепта, який одержав Гран-прі на кулінарному фестивалі у Римі та за який його  автору видатному кулінару Боруху Соломоновичу Канцеленбогену дали квартиру у Ялті, ні якого відношення не має. 

Саме цей класичний рецепт пропонує Інформатор. 

До речі, особисто представити свій шедевр автору не дозволили. Його просто не випустили з країни. Це зробив посол СРСР в Італії.

Класичний рецепт макаронів по-флотськи

Продукти

  • 550 г яловичого фаршу
  • 450 г макаронів
  • 350 г цибулі
  • 100 г вершкового масла
  • сіль за смаком
  • чорний перед за смаком
  • 1–2 лаврові листи
  • олія для смаження

Приготування

  1. Насамперед відвари макарони. Борух Соломонович дотримувався думки, що у каструлі має бути у 6 разів більше води, ніж макарон. Так що для 450 г макаронів потрібно не менше 2,7 л води. Кухар не визнавав жодних «альденте». Так що вари макарони строго до готовності.
  2. Потім злий їх і відразу додай 50 г вершкового масла. Далі очисти цибулю і поріж її пір’ям. Добре обсмаж його на олії. Борух Соломонович доводив цибулю до коричневого кольору. Як тільки він стане таким, додай 50 г вершкового масла|мастила| і знову перемішай.
  3. В іншій сковороді обсмаж до готовності яловичий фарш. Весь час перемішуй його, щоб було якнайбільше дрібних шматочків м’яса. Поки м’ясо смажиться, не додай нічого. Тільки наприкінці смаження настане час для солі, свіжомеленого чорного перцю та лаврового листка.
  4. Коли все буде готове, з’єднай всі 3 інгредієнти і добре перемішай. Як тільки м’ясо повністю обліпить кожну макарошку, страву можна вважати готовою. Смачного!

До речі, спочатку страва називалася “Паста мореплавна”. Як і передбачав Канцеленбоген, пізніше його витвір стали інтерпретувати усі кому не ліньки. Так з’явилися “Макарони по-флотськи” з куркою та навіть тушонкою, з томатом, з сиром… Делікатесна ресторанна страва перетворилася у буденне “друге” із заводської їдальні.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати запечені гнізда з пасти з грибами та улюблену пасту Одрі Гепберн.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору