Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Ситні та смачні: готуємо польські копитки

За незвичною назвою «копитки» ховається досить проста страва. Адже це ліниві вареники з картоплі, борошна та яєць. Копитки дуже ситні і найголовніше – прості у приготуванні.

Інформатор розкаже, як приготувати польські ліниві вареники всього з трьох інгредієнтів.

Для цього вам знадобиться:

– картопля – 3 великі

– яйце – 1 шт.

– борошно – півсклянки.

Приготування: 

Картоплю очистити і відварити в підсоленій воді. Відцідити і відразу подрібнити в однорідне пюре. Перекласти в миску і повністю остудити.

Додати борошно, яйце і дрібку солі. З’єднати інгредієнти в однорідне тісто.
Викласти на дошку, посипану борошном, і розділити на 6 частин. З кожної частини сформуйте рулет товщиною з великий палець, обваляйте його в борошні.
Трохи розплющити рулет і нарізати його ножем на шматки приблизно 1,5-2 см завширшки.

Готуйте порціями: покладіть у велику каструлю киплячу підсолену воду та варіть приблизно 3 хвилини з моменту, коли вони спливуть на поверхню, або до м’якості. Під час варіння обережно помішуйте воду дерев’яною ложкою, перевіряючи, чи не прилипли вареники до дна. Вийміть шумівкою і викладіть на тарілки.

Бажано подавати з грибним соусом.

Олена Шевченко 

Нагору