Попри статус принцеси Кейт Міддлтон любить готувати самостійно. Нещодавно вона поділилася рецептом своєї улюбленої страви – карі з куркою. Поціновувачі м’яса птиці з прянощами оцінять страву.
Інформатор пропонує її рецепт.
Карі з куркою
Продукти
- пів кілограма курячого філе
- 2 столові ложки олії
- цибулина
- зубчик часнику
- 2,5 чайні ложки порошку карі
- 2 чайні ложки меленої зіри
- чверть чайної ложки пластівців червоного перцю
- чайна ложка меленої куркуми
- 2,5 чайні ложки томатної пасти
- 230 мл кокосового молока
- 2 чайні ложки солі
Приготування
- Філе наріжте шматочками шириною у три сантиметри.
- У глибокій сковорідці розігрійте олію та приготуйте цибулю на середньому вогні до прозорості. Після додайте часник та готуйте ще протягом 1-2 хвилин.
- Додайте чайну ложку порошку карі, куркуму, зіру, червоний перець і чайну ложку солі. Готуйте ще хвилину.
- Додайте томатну пасту та ретельно перемішайте.
- Філе курки обваляйте в порошку карі, додайте залишки солі та пластівці червоного перцю. Перекладіть м’ясо до сковорідки та готуйте до золотистості протягом 5-6 хвилин.
- Додайте кокосове молоко, доки не отримаєте суміш з консистенцію крему.
- Готуйте курку на слабкому вогні без кришки та помішуючи протягом 7 хвилин, до готовності курки. Якщо рідини мало, додайте води.
- Подавайте з вареним рисом.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати рагу за рецептом Мерилін Монро та про те, як приготувати курку гриль за рецептом Леді Гага.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу та України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг
Альона Свірідова