Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

На день святого Валентина: готуємо курку гриль за рецептом Леді Гага

14 лютого закохані всього світу відзначають своє “професійне свято” день святого Валентина. Хочеться відзначити його романтичною вечерею на двох. Але день це робочий й довго стяти біля плити, чаклуючи над різними делікатесами, не вийде.

Інформатор пропонує приготувати улюблено блюдо Леді Гага курку гриль. Кажуть, що ця страва входить до її обов’язкового райдеру й без неї поп діва навіть відмовляється виходити на сцену. А якщо вашій коханій подобається її пісні, успіх такої вечері гарантований. Тим більше, що замаринувати курку можна вже сьогодні, а в день свята лише поставити її до духовки.

Курка гриль за рецептом Леді Гага.

Продукти

  • Курка – 1 шт
  • Сік лимона – ½ ст.л
  • Майонез – 3 ст.л
  • Олія рослинна – 2 ст.л
  • Часник – 5 зубчиків
  • Імбир – 1 ч.л
  • Гірчиця та приправи до смаку

Приготування

  1. Гарненько вимийте курку і просушіть за допомогою паперових рушників. Підійде і вафельний.
  2. Тим часом приготуйте маринад. Змішайте майонез, олію, гірчицю, прованські трави, тертий імбир. Часник видавіть через прес і додайте до маринаду. Посоліть і поперчіть до смаку.
  3. Змастіть курку соусом, що вийшов, покладіть у пакет або оберніть щільно харчовою плівкою. Головне, щоб маринад розподілився по всій поверхні курки. Відправте її в холодильник на ніч.
  4. Візьміть щільну натуральну нитку, щоб перев’язати ніжки та крила, а потім запікайте її за 200 градусів на підставці в режимі гриль протягом 1 години.

До курки приготуйте легенький салат з овочів чи риби. І попереджаємо: ні яких олів’є, шуб, свинячих реберець та іншої ситної жирної їжі. Інакше замість чудового вечора, який повинен плавно перейти у ніч кохання, вас буде чекати міцний сон з хропінням та сопінням від переїдання.

Про те, як приготувати гострі курячі крильця за рецептом Скарлетт Йоханссон Інформатор писав раніше.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу та України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Альона Свірідова

 

Нагору